Tudásbázis

Gyakori kérdések a nyelvvizsgáról
Szerző:

Magyar nyelvvizsga-bizonyítvány külföldön

Minden Magyarországon megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt elismernek külföldön?

Nem.

Érdemes a megpályázott oktatási intézménynél vagy vállalatnál érdeklődni, a honlapját alaposan megnézni, mely nyelvvizsgákat fogadják el.

A telc nyelvvizsgarendszer számos nemzetközi minősítéssel rendelkezik. A telc vizsgát a világban széleskörűen ismerik. 26 országban rendelkezik vizsgáztató partnerintézménnyel. Fontos azonban figyelembe venni, hogy mindenhol az adott  intézmény (főiskola, egyetem, vállalat, hatóság)
önállóan dönt arról, hogy mely nyelvvizsgákat fogadja el a nyelvtudás hiteles igazolására.

„Minden országban azonos módon elismert nyelvvizsgák nincsenek, ám léteznek nemzetközileg jól ismert nyelvvizsgák.˝
(Nyelvi Akkreditációs Központ, www.nyak.oh.gov.hu)

A telc is a jól ismert, nemzetközi vizsgarendszerek közé tartozik.

Szerző:

Témák:

Ajánlott tartalmak:

Melyik nyelvvizsgát válaszam?

Nézd meg, melyik nyelvvizsgatípus való neked! Segítünk eligazodni a nyelvvizsgák útvesztőjében! Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, így könnyítve a vizsgák közti tájékozódást. Tippeket, jó tanácsokat is …

Részletek →
Nyelvvizsgatípusok

Egynyelvű vagy kétnyelvű vizsga Felvételinél a többletpontokhoz vagy diploma megszerzéséhez mindkét vizsga elfogadott. Mi a különbség? Az egynyelvű vizsga négy készséget mér: olvasáskészség, íráskészség, beszédértés, …

Részletek →
Nyelvvizsga feladatok

Ma már a nyelvtanulók rengeteg helyen és több formában találhatnak feladatokat. A nyelvvizsgára készülők a bőség zavarában gyakran ide-oda kapkodva megoldanak néhányat, majd nekivágnak a …

Részletek →

Címkék:

Ajánlott kiadványok:

Minden egy könyvben: az összes tipp, a felkészítő feladatok, mintateszt, letölthető hanganyag. Használható csoportos és egyéni nyelvtanuláshoz.

A tippek a levélíráshoz abban segítenek a vizsgára készülőknek, hogy kifejezetten az írásbeli kifejezési készségüket fejlesszék, és ezáltal jobb eredményt érjenek el a telc angol B2 vizsgán.

Ideális kiegészítő anyag német B2 szintű tanulók számára, hogy elmélyítsék nyelvtani ismereteiket, és ezáltal nagyobb önbizalmat szerezzenek a kommunikációban.

Az Einfach weiter Deutsch B2 a német telc B2 vizsgára készülők számára készült kiadványunk.

Lépjen velünk kapcsolatba: