Orvosi szaknyelvi nyelvvizsga

telc Deutsch B2 · C1 Medizin Fachsprachprüfung

A telc Deutsch B2 · C1 Medizin Fachsprachprüfung B2 és C1 szintű vizsga. Az írásbeli vizsgarészek az általános, szakmaorientált német nyelvismeretet B2 készségszinten mérik, a szóbeli részvizsgán a szaknyelvi és szakmai ismereteket C1 szinten várják el a vizsgázóktól.

A telc Deutsch B2 · C1 Medizin Fachsprachprüfung feladatai a szókincs és a nyelvtani szerkezetek szempontjából egyaránt a B2 és C1 szintek felső területén mozognak. A szakterminológia kifejezetten a kórházi vagy klinikai mindennapokra irányul.

Információ
Vizsga felépítése
Mintafeladat

Mit várunk el a B2 és C1 szinten?

A B2 szinten a vizsgázó világosan és részletesen ki tudja fejezni magát, eredményes az érvelése. Az orvosi szakmai területen és a letöbb általános témához nagy szókinccsel rendelkezik. Jó nyelvtani ismeretei vannak.

A C1 szinten spontánul és folyékonyan tudja kifejezni magát. A hétköznapi szófordulatokat ismeri, és a nyelvi stílus szerint tudja azokat változtatni. Magas szintű a nyelvtani ismerete.

 

A vizsga írásbeli és szóbeli részekből áll. Az írásbeli vizsga 80 percig tart. A szóbeli vizsgának három része van, és egy óráig tart.

Medizin PDF >>

Lépjen velünk kapcsolatba: