The european language certificates - AZ EURÓPAI NYELVI TANÚSÍTVÁNY

Mit kell tudnia a telc nyelvvizsgáról?

A telc nyelvvizsga kommunikatív nyelvi modellre épül (Canale/Swain 1980), azaz lingvisztikai, szociolingvisztikai és stratégiai kompetenciákat mér.

A magyar keményfedeles bizonyítvány mellett nemzetközileg elismert bizonyítványt is ad.

A vizsgázó a párjára és nem vizsgáztatóra figyel, így kevésbé stresszes.

telc - és tiéd a világ!

Nemzetközi elismertség

Mire lesz szükségem?

Hogyan tudom felkészíteni a diákjaimat telc nyelvvizsgára?

Felkészülés nyelvvizsgára - Ingyenes anyagok, tesztek, könyvek

Ingyenes kiadványok letöltése:

Ajánlott kiadványok:

Minden egy könyvben: az összes tipp, a felkészítő feladatok, mintateszt, letölthető hanganyag. Használható csoportos és egyéni nyelvtanuláshoz.

A tippek a levélíráshoz abban segítenek a vizsgára készülőknek, hogy kifejezetten az írásbeli kifejezési készségüket fejlesszék, és ezáltal jobb eredményt érjenek el a telc angol B2 vizsgán.

Ideális kiegészítő anyag német B2 szintű tanulók számára, hogy elmélyítsék nyelvtani ismereteiket, és ezáltal nagyobb önbizalmat szerezzenek a kommunikációban.

Az Einfach weiter Deutsch B2 a német telc B2 vizsgára készülők számára készült kiadványunk.

Szakmai fejlődés

Legyen telc vizsgáztató!

Vizsgáztatóink a telc vizsganapokon az írásbeli vizsgákon teremfelügyelői feladatokat láthatnak el külön bérezésért. A telc vizsganapokon kívül a vizsgahelyeinken, partnereinknél és az érdeklődő oktatási intézményekben próbavizsgákon vizsgáztathatnak. Saját intézményeikben próbavizsgákat, telc találkozókat szervezhetnek, hogy a felkészítő tanárokat tájékoztassák a vizsgáról, a követelményekről, értékelésről. Tanácsot, tippeket adhatnak a felkészítéshez/felkészüléshez tanároknak, tanulóknak egyaránt.

Szakmai hírlevél nyelvtanároknak:

TELC Szakmai Blogról:

Javítás és értékelés a nyelvvizsgán:

Nyelvvizsgákról

Hogyan zajlik az írásbeli nyevvizsga értékelése?

A pontszám kiszámítása íráskészség részvizsgán: Az íráskészség vizsgarész értékelését engedéllyel rendelkező telc értékelők végzik. Egyet nem értés esetén a 2. értékelő által adott pontszámot részesítik …

Részletek →
Nyelvvizsgákról

Hogyan zajlik az értékelés szóbeli nyelvvizsgán?

Mindkét vizsgáztató egymástól függetlenül értékeli a nyelvi teljesítményt a vizsga alatt. Miután a vizsgázók a helyiséget elhagyták, a vizsgáztatók megegyeznek az egyes vizsgázók értékelésében. A …

Részletek →
Bizonyítvány

Ki kaphat bizonyítványt?

A bizonyítvány megszerzéséhez az alábbi kritériumok mindegyikének teljesülnie kell. 1) A vizsgázónak legalább 60%-os eredményt kell elérnie a vizsga egészén.2) A vizsgázónak legalább 40%-os eredményt …

Részletek →

Kérdése van?