Tudásbázis

gyakori kérdések a nyelvvizsgáról

A telc Magyarországon

A sikeres vizsgázó a magyar nyelvvizsga bizonyítvány mellé kap egy nemzetközi telc tanúsítványt (certificate, Zertifikat) is, amelyet a felsőoktatási intézmények Európa-szerte ismernek, elismernek. 

Figyelem! Európában a felsőoktatási intézmények autonóm jogi személyek, tehát ők döntik el, hogy mely nyelvvizsgákat fogadják el, vagy esetleg fenntartják a saját vizsgáztatás jogát. Ezért a külföldön tanulni szándékozók minden esetben tájékozódjanak az adott intézmények honlapján!

A telc mint akkreditált, hatóságilag elismert nyelvvizsgaközpont 2003 óta van jelen Magyarországon. Azóta több mint félmillió vizsgázó próbálkozott – nagyobb részük sikeresen! – nyelvvizsga bizonyítvány megszerzésével.

Hosszú évekig a Természettudományos Ismeretterjesztő Társaság (TIT) volt a frankfurti telc központ magyarországi partnere. 2018 decemberében budapesti székhellyel saját leányvállalat alakult Magyarországon, a telc Hungary Nonprofit Kft.

Jelenleg minden megyében, 30 vizsgahelyen, évente 8 alkalommal, német és angol nyelven, B1, B2 és C1 szinteken lehet letenni a nemzetközi, akkreditált telcvizsgát.

  Akkreditált vizsganyelvek:

angol B1, B2, C1 és német B1, B2, C1 – egynyelvű, általános nyelvvizsgák

Ügyiratszám: AKXXXVI-1/2019

Iktatószám: NYAK 688-16/2019

Lépjen velünk kapcsolatba:

Írjon nekünk!