Tudásbázis

Gyakori kérdések a nyelvvizsgáról
Szerző:

A telc története

A “telc” egy rövidítés:

The European Language Certificates.

Az Európai Nyelvvizsga Tanúsítvány.

Az első bizonyítványokat az 1960-as években adta ki a Frankfurt am Main (Német Szövetségi Köztársaság) székhelyű telc elődje. Akkor még csak német nyelvvizsgákat lehetett letenni. A ma már nagy nemzetközi hálózattal rendelkező frankfurti központ 10 nyelvből kínál 90 különböző nyelvvizsga formátumot.

A telc gGmbH közhasznú vállalat, amely a német Népfőiskolák (Volkshochschulen, a legnagyobb oktatási hálózat Németországban) tulajdonában van, azzal szorosan együttműködve végzi oktatási és vizsgáztatási tevékenységét. telc vizsgát jelenleg 25 országban, 2000 vizsgahelyen lehet letenni. Húszezer vizsgáztatónk van világszerte.

A telc 50 éves működésének és aktív nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően a telc nyelvvizsgát a legtöbb európai országban ismerik, elismerik. Az európai felsőoktatási intézmények és vállalatok ismert bizonyítványként fogadják a jelentkezők telc vizsgabizonyítványát.

Szerző:

Témák:

Ajánlott tartalmak:

Melyik nyelvvizsgát válaszam?

Nézd meg, melyik nyelvvizsgatípus való neked! Segítünk eligazodni a nyelvvizsgák útvesztőjében! Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, így könnyítve a vizsgák közti tájékozódást. Tippeket, jó tanácsokat is …

Részletek →
Nyelvvizsgatípusok

Egynyelvű vagy kétnyelvű vizsga Felvételinél a többletpontokhoz vagy diploma megszerzéséhez mindkét vizsga elfogadott. Mi a különbség? Az egynyelvű vizsga négy készséget mér: olvasáskészség, íráskészség, beszédértés, …

Részletek →
Nyelvvizsga feladatok

Ma már a nyelvtanulók rengeteg helyen és több formában találhatnak feladatokat. A nyelvvizsgára készülők a bőség zavarában gyakran ide-oda kapkodva megoldanak néhányat, majd nekivágnak a …

Részletek →

Címkék:

Ajánlott kiadványok:

Minden egy könyvben: az összes tipp, a felkészítő feladatok, mintateszt, letölthető hanganyag. Használható csoportos és egyéni nyelvtanuláshoz.

A tippek a levélíráshoz abban segítenek a vizsgára készülőknek, hogy kifejezetten az írásbeli kifejezési készségüket fejlesszék, és ezáltal jobb eredményt érjenek el a telc angol B2 vizsgán.

Ideális kiegészítő anyag német B2 szintű tanulók számára, hogy elmélyítsék nyelvtani ismereteiket, és ezáltal nagyobb önbizalmat szerezzenek a kommunikációban.

Az Einfach weiter Deutsch B2 a német telc B2 vizsgára készülők számára készült kiadványunk.

Lépjen velünk kapcsolatba: